Hembageriet

Bageriet är ett litet hantverksbageri som drivs som ett hobbyföretag av mig, Ewelina Axell. 

Bageriet startade sommaren 2020 hemma i mitt kök. Sommaren 2021 fick jag möjlighet att flytta bageriet till Smedbyn. 

JORDNÄRA

Bageriet är ett litet hantverksbageri. Råvarorna kommer framför allt från växtriket och för mig är det viktigt att använda närodlade eller ekologiska produkter och obesprutade frukter och bär. Jag använder gärna råvaror efter säsong.

NATURLIGT

Jag gör det mesta själv från grunden och mina produkter innehåller inte onödiga tillsatser utan bara naturliga ingredienser. Jag använder gärna växtpulver för att färga till exempel marsipan och glassen innehåller inte mjukgörande tillsatser. 

VÄRME

Bageriets butik är en liten mysig lokal med två bord och några stolar. Precis som på smedernas tid sprids det värme från ugnarna. Jag bakar mitt bröd med kärlek. Välkommen in i värmen!